keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ihan täpinöissä ja fiiliksissä !!!

Jälleen meni myöhäiseen päivittely, mutta kun suunnitelmat hieman muuttui aamulla :D. Alun perin oli tarkoitus töiden jälkeen mennä jumppaan ja sieltä kotiin, mutta poikettiinkin sitten tiimarissa (piti ostaa huomisiin pikkujouluihin pieni lahja) ja sitten käytiin pizzalla Da Maxissa minun piikkiin :D. Syy löytyy tästä:

Enpä voisi olla enempää fiiliksissä !! Jälleen sain todeta, että kyllä ne asiat vaan järjestyy tavalla tai toisella ^_^.
Ensi viikolla pitäisi viedä töihin apuraha-kakkuakin :D. On kyllä kivat fiilikset huomenna juhlia pikkujouluja työporukalla! Voi että, äääääää, taas innostus nousee kun ajatteleekin aamun tunnelmia, kun ohjaajani ryntäsi huoneeseen kertomaan tuon ja halaamaan :D.
Pahoittelen hymiö-määrää postauksessa, ei voi mitään, kun on taas niin kivat tunnelmat :D. Voin kyllä sanoa, että lottovoiton jälkeen tämä on toiseksi paras juttu, mitä mun elämässä voi tapahtua... Tai noh, tuohan melkein olikin jo pieni lottovoitto! Nyt vielä parista säätiöstä odottelen henkilökohtaisia apuraha-päätöksiä, josko niistä tulisi ensi vuodelle puuttuvat 4 kuukautta :). Niin ja mun ohjaajat aikoivat laittaa nyt tässä kuussa vielä yhteen säätiöön hakemuksen (sieltähän sain viime vuonna tämän menneen puolen vuoden apurahan), joten jospa sitä jostain tulee ne puuttuvat kuukaudet :). Ja tammikuussa on taas parin säätiön haut, niin sinne sitten taas hakemukset, jos ei noista kolmesta nyt tärppää. Kyllä tämä tästä!

Ai niin, pitipä muuten sellaisestakin kivasta jutusta sanoa, kun innostuin aikanaan Ostolakossa-Virven hehkutuksesta, kun Lontoossa on mahdollista tilata tuollaisia kosmetiikka-bokseja, joissa on täysikokoisia tuotteita ja näytteitä ja sellaisen saa kuukausittain kuukausi-hinnalla. Cavan blogista sitten bongasin, että Suomeenkin on tullut tuo konsepti LivBox nimellä !!! Facebookistakin löytyy sivu :). Voitte vaan kuvitella, kuinka tuo houkuttelisi tätä kosmetiikka-narkkaria... Saapa nähdä, retkahdanko kokeilemaan tuota milloin :D. Ketä muuta houkuttaisi tuo boksi???

Joo, mutta nyt mä lopetan tälle päivää!
Huomenna ei siis tule postausta, kun olen pikkujoulu-meiningeissä, mutta perjantaina jos palaisin taas loppuneiden purkkien esittelyyn, niitäkin kun on taas päässyt kertymään :).
Miumoi <3

10 kommenttia:

  1. Kuinka monesta paikasta sä oikein voit hakea apurahoja??
    Meikä kun opiskellu niin lainoilla menty =) Niin ne ajat muuttuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, tää väikkärin teko kun on jatkotutkinto, niin tähän ei saa mitään opintotukia tai -lainoja ja periaatteessa tää ei ole opiskelua eikä työssä oloa :D.

      Ja tutkimustyö on siitä vielä v-mäisempää, että erittäin harvoin on mahdollista väitöskirjaa tehdä palkalla, joten 95% tää on apurahojen turvin tehtävä ja niitä hakee sekä tutkimusryhmien johtajat, omat ohjaajat että väikkärityöntekijät itse :).

      Johtajat ja ohjaajat hakevat isompia hankeapurahoja, joilla kustannetaan kaikki materiaali- ja reagenssikulut ja mahdollisten laboranttien palkat ja joskus (kuten nyt) niistä saa irrotettua kuukausia myös väikkärin tekijöille.
      Väikkärin tekijät sitten hommaavat itse pienempiä apurahoja että saavat tutkimuskuukausia. Joskus saattaa sitten kuukauden sieltä, toisen täältä olla ohjaajan saamilla hanke-rahalla palkalla (kuten mä oon nyt tän marraskuun)
      Eli vastaus kysymykseesi: niin monesta paikkaa kuin vain pystyy ja sellaisista säätiöistä, jotka tukee sitä omaa tutkimusaihetta :).

      En tiedä, miten muilla aloilla väikkärinteko rahoitetaan, mutta näin on ainakin tieteellisen tutkimuksen aloilla hyvin pitkälti :).
      Ja tuo apuraha on siitä aika arsesta, että vaikka se tulee verottomana, niin sä et ole työsuhteessa mihinkään eli mitään työsuhde-etuja ei ole ja eläkevakuutuskin pitää hakea ja maksaa erikseen sitten täältä, jos sulla vähimmäisehdot (kestää vähintaan 4kk ja summan pitää olla tietty määrä) täyttyvat: www.mela.fi

      En voi kyllä sydämellä suositella tätä alaa ainakaan sellaisille ihmisille, jotka haluavat kk-palkan ja tiedon siitä, että varmasti on rahaa tulossa ensi kuussa, tässä kun edetään joskus jopa kuukausi kerrallaan (toki pätkätöissähän on hieman samaa kuin tässäkin).

      Poista
    2. Ziizuz..sehän oli kuin postaus konsanaan =)

      kiitos selvennyksestä,kyllä mä selkeästi olen oikeillakin jäljillä ollut siitä mitä teet.Mutta näitä opiskelu- yms systeemejä kun on ihan hirveästi ja erilaisia.

      Hienoa että apurahat jatkuu ja voi hengittää helpommin.
      Nykyaikana yllättävän moni ihan työläinenkin joutuu olemaan aika veitsenterällä noitten säännöllisten kk-tulojen kanssa.Omalla alallani kun esim määräaikaisuus on hirveän yleistä,saat kuukauden sopparin eikä jatkosta tietoa.Puolen vuoden soppari on jo lottovoitto =)

      Poista
    3. Joo, venähti kyllä vähän pitkäksi :D. Suunnittelin, josko olisi oman postauksen tehnyt, mutta meni nyt näin :D.

      Ja tosi on, nuita opiskelujuttuja on niin monenlaisia ja joka alalla on omat tietyt juttunsa, ettei niistä kukaan täysin perillä meinaa pysyä... Just ja just tiedän itse jotain omasta alasta :D.

      Tarpeeseen tuli kyllä tämä hengähdystauko, stressaavaa tämä kyllä on, samoin kuin on nuo kaikki määräaikaiset ja osa-aikaiset työtkin :/.
      Lottovoitto oli kyllä itselleni tämä 8kk apuraha!

      Poista
  2. Siis hetkinen, nyt alko aivot raksuttaa että mitä sää tarkalleen teet työkses? en oo oikein saanu kuvaa kun nuo "sekvenssit" ym. ei paljon kerro mitään ymmärtämättömälle.. :D
    jos vain jotain tutkimuksia syövän hoitoa varten niin peukut pystyyn kaikelle mahdolliselle tuelle!! :) ja onnittelut apurahasta!
    -sonja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa nimike on väitöskirjatyöntekijä :).
      Tutkimustyötä teen tutkimusryhmässä ja mun väitöskirja-projekti keskittyy tällä hetkellä mitokondrio-DNA:n kartoittamiseen nyt jo menehtyneiltä lapsipotilailta otetuista näytteistä, joilla oli akuutti lymfoplastileukemia (lasten yleisin syöpätyyppi).
      Ja kiitos, tää oli kyllä niin helpottava tieto saada :D.

      Poista
  3. Onnea kovasti!! Olet kyllä ansainnut tämän.;-) -R

    VastaaPoista
  4. Voi että ku hienoa, onnittelut! =) Ja kääk, kyllä vain tuo LivBox himottaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) !!
      Joo, tuo boksi olisi kyllä aika houkuttava...

      Poista

Suositut tekstit